marți, 19 ianuarie 2010

Sff.Cuvv.Eftimie si Laurentiu din Kiev si Mcc.Rimma,Inna si Pinna ucenicii Sf.Andrei


Sf.Cuv.Eftimie schimonahul Peşterilor Kievulu

Sarbatorit pe 20 ianuarie
Eftimie schimonahul Peşterilor Kievului.El a impus însuşi un jurământ de tăcere, deschiderea gurii sale numai pentru slujirea in biserică şi pentru rugăciune.Schimonahul tăcut a mâncat numai ierburi. El a fost înmormântat în Peşterile Departate de Sf. Teodosie de la mănăstirea Kiev.Praznuirea sa este, de asemenea, sărbătorită în 28 august şi în a doua duminică din Postul Mare.
Sf.Cuv.Laurentiu zavoratul din pesterile Kievului


Sarbatorit pe 20 ianuarie
In zadar este slava acestei lumi, Sf Laurentiu a trăit într-o peşteră şi a pirdut toate ispitele prin rugăciune şi post. Moastele lui neputrezite se află în Peşterile din Lavra Kievului
Sfintii Mucenici Rimma, Inna şi Pinna ucenicii Sf.Ap.Andrei


Sarbatoriti pe 20 ianuarie

Sfintii Mucenici Rimma, Inna şi Pinna au fost slavi din Scythia de nord ( Bulgaria),ei fiind ucenicii Sfântului Apostol Andrei Cel întâi chemat. Au predicat Evanghelia lui Hristos şi au botezat barbari mulţi care au fost convertiti la credinţa adevărată. Ei au fost inchisi de şeful de tribului local, dar nu tot l-au propovaduit pe Hristos, si nu au fos de acord cu jertfa idolilor.

A fost perioada de iarnă, şi râurile au fost îngheţate, astfel că nu numai oamenii, ci, de asemenea, caii, cu căruţele ar putea merge pe gheaţă. Şeful de trib a tinut sfinţii legati tragandu-i cu carutele prin apa care era inghetata, pana cand acestia au ajuns la congelare. Atunci când gheaţa le-a ajuns la gât, aceştia si-au daruit sufletele lor catre Domnul.


Traducere Engleza:oca

Hristos este cu noi!

Un comentariu:

HTML