vineri, 12 februarie 2010

Sambata din saptamana lasatului sec de branza(a sf.cuviosi si cuvioase)

În această zi, se sarbatoresc toti drepţi şi de Dumnezeu purtătorii părinţi şi maicii, cunoscuti şi necunoscuti, care au strălucit în ascetism. Cu aceste două săptămâni de la lasatul sec de carne şi lasatul sec de branza, Biserica treptat ne facilitează în condiţii de repaus alimentar complet care începe de luni.

In aceasta viata sfanta si virtuoasa sunt bărbaţi şi femei, care au luptat împotriva diavolului şi pasiunilor lor. Prin infranarea vieţii lor şi lupta lor împotriva diavolului, dar mai ales prin curajul lor ei au primit viata cea vesnica, deoarece au trait crestineste asa cum doreste Dumnezeu. De asemenea, ne învaţă că postul nu este doar abtinerea de la mancare, ci implică abţinerea de la barfa,hula,vorba desarta,zgarcenie si de la orice pacat.

Sa nu uitam ca acesti asceti au avut acelas trup ca si noi, exemplul lor este o încurajare pentru noi sa ne luptam cu propriile noastre ispite ale vieţii.Viata lor este un model de urmat pentru noi, aşa cum am încerca să dobândim şi sa practicam virtuţi diferite şi să indepartam viata noastra departe de tot rău. Dacă vom întreprinde aceste lupte, aceeaşi rugăciune, post, şi fapte bune, vom primi de la Dumnezeu recompensa de a sta impreuna in viata cea vesnica cu acesti sfinti.

Cei mai multi sfinti dintre acesti pustnici au sarbatoare separata în cursul anului, în timp ce unii sunt amintiti doar în această zi.
Sfintilor cuviosi parinti si, sfintelor cuvioase maicii, care bine va-ti petrecut viata in post,singuratate si rugaciune, rugati-va Lui Dumnezeu ,sa manatuiasca sufletele noastre.Amin.

Hristos este cu noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HTML