marți, 17 februarie 2015

Liturghie de noapte cu Inaltpreasfintitul Teodosie, la praznuirea Sf. M. Mc TEODOR Tiron

Luni spre marti, 16 spre 17 februarie 2015, la miezul noptii, Inaltpreasfintiul Parinte TEODOSIE, Arhiepiscopul Tomisului, a savarsit slujba Sfinteti si Dumnezeiestii Litirghii a "Sf. Ioan Gura de Aur", la biserica "Sf Ier Nectarie" si " Sf M Mc Teodor Tiron" din Municipiul Constanta.
Inaltpreasfintiul a fost primit de catre tinerii din parohie cu torte aprinse.
Biserica parohiei a fost neincapatoare. I.P.S. a fost incojurat de un impresionant sobor de preoti si diaconi. Frumusetea cantarilor liturgice, a impodobit si a dus mai aproape de Liturghia Ingerilor pe cei prezenti.
la finalul slujbei, I.P.S. a tinut un cuvant de invatatura despre viata, martiriul si minunile Sfantului Teodor Tiron. Acesta a propus inca un hram pentru biserica mare a parohiei, care este in constructie, Sf Ier Luca al Crimeei, pentru ca sirul Sfintilor Doctori fara de arginti ss fie completat.
In biserica se gasesc particele de Sfinte Moaste de la Sf M Mc Gheorghe, Sf Cuv Trifon Romanul din Kapsala, Sfanul Luca al Crimeei si Sf M Mc Teodor Tiron.
Cu ocazia hramului, a fost adusa icoana Maicii Domnului Odighitria, de la biserica Sf. Sf. M. Haralambie, adusa si aici pentru sarbatorirea hramului pe 10 februarie, din Ucraina. Va mai ramane in mun. Constanta inca pentru 10 zile.




























































































































































Hristos a inviat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HTML